MERCATS 2a MÀ


A l'illa d'Eivissa hi ha una escassa oferta de mercats de productes de segona mà, però els darrers anys l'oferta va augmentant i hi ha algunes petites iniciatives interessants. A continuació en teniu la relació:

  • El mercat de Sant Jordi és el veterà en la segona mà a l'illa. Tots els dissabtes de l'any de 8.00 a 15.00 hores a l'hipòdrom de Sant Jordi pots trobar el que cerques. Si vols pots reservar la teva plaça per vendre al mercat els divendres directament a l'hipòdrom de 13.30 a 15.30 hores.

  • Mercat de cala Llenya. Mercat de segona mà obert tots els diumengues de l'any. Aquest mercat està situat a l'aire lliure, al costat de la cala del mateix nom i al voltant del restaurant Cala Leña. Igual que en el de Sant Jordi, qualsevol pot reservar plaça per  vendre. En aquest enllaç teniu bona informació de com arribar-hi. 

  • Mercat solidari de Deixalles. Al polígon de Montecristo (Cor de Jesús) la Fundació té les seues instal·lacions on es troben els tallers d'inserció i el mercat de segona mà que permet part del nostre treball social amb persones de col·lectius de risc. 

  • IBIZATROC. Mercat de segona mà semblant al propi de la Fundació Deixalles però d'iniciativa privada. Situat en una nau industrial a la carretera de Sant Miquel (km 0,5). Pots trobar-hi sobretot mobles i objectes de decoració de segona mà. Permet el dipòsit de mobles i objectes per a la venda a particulars a canvi de percentatge a través d'acord signat entre les parts.

  • 100%Ibiza. És un curios negoci basat en la jardineria mediterrània i treballs forestals, però que en una aposta per la sostenibilitat promou la reutilització a través d'un petit mercat situat a Sant Carles. S'hi poden localitzar elements difícils de trobar en altres mercats com portes, finestres, persianes o peces de bany. 


  • Mercat de Forada. Els disabtes de 10 a 14 hores  davant de Can Tixedó, a Forada (Buscastell), se celebra aquest mercat a l'aire lliure. Si bé és un mercat enfocat a la venda de producte artesà i local, s'hi pot trobar material de segona mà. El primer dissabte de cada mes la Cooperativa Integral d’Eivissa organitza el dia del llibre amb un punt de venda de llibres de segona mà.

  • Mercat solidari de Nadal de l’IFCC. L’associació Eivissa i Formentera contra el Càncer celebra tots els anys en el mes de desembre la Fira de Nadal al recinte firal d’Eivissa. A més de diferents activitats per a tots els públics compten amb un mercat solidari de productes de segona mà. Val la pena fer-li una volta i donar suport a la iniciativa. 

  • Mercat solidari de Pasqua d’AC Ibiza. L’associació Age Concern Ibiza desenvolupa al llarg de l’any diverses col·lectes a través de mercats solidaris de segona mà entre d’altres actuacions. La més popular és la Fira de Pasqua, que té lloc al bar Es Cruce de Sant Rafel al voltant de la Setmana Santa.