DEIXALLES A EIVISSA

La Fundació Deixalles és una entitat sense ànim de lucre d’àmbit balear amb una llarga experiència en el camp de la gestió i el tractament dels residus. Els seus objectius principals són:

  •   La inserció sociolaboral de persones  pertanyents a col·lectius amb risc d’exclusió (aturats de llarga durada, immigrants, persones en condicions de pobresa, etc.).
  • La recollida, la reutilització i el reciclatge dels residus voluminosos (electrodomèstics, mobles, aparells elèctrics, etc.).
  • El foment del comerç just i el consum responsable.


La Fundació Deixalles s’ha d’entendre com una iniciativa emmarcada dins de l’anomenada Economia Alternativa i Solidària.
Es tracta d’una iniciativa que persegueix un altra manera d'entendre l’economia:
- La igualtat a la feina
- La cooperació i no la competència
- Fer economia sense afany de lucre
- Un desenvolupament que respecti el medi ambient
- Un compromís amb el nostre entorn social

En aquesta línia d’actuació Deixalles treballa conjuntament amb altres entitats dins la xarxa REAS-Balears (Red de Economia Alternativa y Solidaria)

Deixalles està implantada a Eivissa des de l’any  2003 gràcies a la inauguració de la botiga de comerç just La Botiga Solidària a l’avinguda d'Espanya de Vila i que va estar en funcionament fins a principis de 2012.

Actualment tenim a l'illa d'Eivissa dos centre oberts al públic:


Des de final de 2004 hem implantat la iniciativa Inserció Laboral i Reciclatge als nostres tallers del polígon Montecristo (al Cor de Jesús), on desenvolupam els Itineraris d’Inserció i pots trobar el nostre mercat de productes de segona mà
També aquí es troba el nostre Gabinet d’Orientació Laboral (GOL), que tenim en funcionament des de 2004 i especialitzat en l'atenció a persones i grups amb risc d’exclusió.  


Des de l’any 2014 tenim oberta la nostra botiga Vintage al passatge de Balàfia de Vila. Aquí pots trobar roba, objectes de decoració i mobles de segona mà en molt bon estat.


La Fundació Deixalles te oberts al públic dos punts de venta de segona mà a Eivissa:
 el mercat solidari al polígon Montecristo (esquerra) i la Botiga Vintage a Vila (dreta) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada