MERCATS 2a MÀ


A l'illa d'Eivissa hi ha una escassa oferta de mercats de productes de segona mà, però  hi ha algunes petites iniciatives interessants. A continuació en teniu la relació:

  • El mercat de Sant Jordi és el veterà en la segona mà a l'illa. Tots els dissabtes de l'any de 8.00 a 15.00 hores a l'hipòdrom de Sant Jordi pots trobar el que cerques. Si vols pots reservar la teva plaça per vendre al mercat els divendres directament a l'hipòdrom de 13.30 a 15.30 hores.
  • Mercat solidari de Deixalles. Al polígon de Montecristo (Cor de Jesús) la Fundació té les seues instal·lacions on es troben els tallers d'inserció i el mercat de segona mà que permet part del nostre treball social amb persones de col·lectius de risc. 
  • IBIZATROC. Mercat de segona mà semblant al propi de la Fundació Deixalles però d'iniciativa privada. Situat en una nau industrial a la carretera de Sant Miquel (km 0,5). Pots trobar-hi sobretot mobles i objectes de decoració de segona mà. Permet el dipòsit de mobles i objectes per a la venda a particulars a canvi de percentatge a través d'acord signat entre les parts.
  • Mercatino Ibiza. Des de 2018 està en funcionament aquest local prop de l'aeroport. Es tracta d'una franquicia d'una potent cadena de botigues de segona mà a Italia. Funciona a partir del dipòsit de mobles, roba i altres objectes per part dels particulars per la seva venta a canvi d'una comisió per a Mercatino, de forma semblant a Ibiza Troc. En el seu facebook publiquen algunes ofertes.
  • 100%Ibiza. És un curios negoci basat en la jardineria mediterrània i treballs forestals, però que en una aposta per la sostenibilitat promou la reutilització a través d'un petit mercat situat a Sant Carles. S'hi poden localitzar elements difícils de trobar en altres mercats com portes, finestres, persianes o peces de bany. 
  • Mercat de Forada. Els disabtes de 10 a 14 hores  davant de Can Tixedó, a Forada (Buscastell), se celebra aquest mercat a l'aire lliure organitzat per la Cooperativa Integral d'Eivissa. Si bé és un mercat enfocat a la venda de producte artesà i local, s'hi pot trobar material de segona mà i un molt bon ambient. El primer dissabte de cada mes la Cooperativa Integral d’Eivissa organitza el dia del llibre amb un punt de venda de llibres de segona mà.
  • Mercat solidari de Nadal de l’IFCC. L’associació Eivissa i Formentera contra el Càncer celebra tots els anys en el mes de desembre la Fira de Nadal al recinte firal d’Eivissa. A més de diferents activitats per a tots els públics compten amb un mercat solidari de productes de segona mà. Val la pena fer-li una volta i donar suport a la iniciativa. 

Informació actualitzada en agost 2019